Select Page

VI Традиционална изложба на ситна пластика
Групна изложба
Текст: Коста Мартиноски

Уметничка галерија, Скопје
6 – 18 ноември 1984

 

Учесници: Абдарманов Коста, Анѓушев Пано, Арнаудов Симеон, Василев Васил, Димановски Максим, Ѓорѓиев Филип, Ивановски Карадаре Александар, Јакшиќ Бранко, Крстевски Боро, Лафазановски Илија, Митриќески Боро, Наневски Петре, Николоски Борис, Павлевски Владо, Попоски Дада Драган, Светиева Анета, Славковски Крсто, Стефанов Глигор

Каталог: PDF mk

 

слични содржини ☟☟☟☟