Select Page

ДЛУМ 35

ДЛУМ 35

XXXV Годишна изложба на Друштвото на ликовните уметници на Македонија

Текст: Паскал Гилевски

 

Музеј на современата уметност, Скопје

26.11 – 15.12.1980

(more…)

Нови вредности

Нови вредности
Осврт (кон годишната изложба на ДЛУМ, МСУ, Скопје,1978)

Автор: Паскал Гилевски

Објавен во Вечер, Скопје
11.11.1978

(more…)

XXXIV Годишна изложба на ДЛУМ

XXXIV Годишна изложба на ДЛУМ
Групна изложба

Текст: Паскал Гилевски

 

 

Музеј на современата уметност, Скопје

20.10 – 05.11.1977

(more…)