Select Page

Хроника 1987 – 1997


Хроника 1987 – 1997

Хронологија на настани од областа на македонските современи ликовни и применети уметности од 1987 – 1997

Автор: Марина Лешкова

Центар за документација при Музејот на современата уметност, Скопје

2001

 

(more…)

Сè трепери

Сè трепери
Самостојна изложба
Драган Спасески – Охридски
Текст: Славе Банар

Галерија Стоби, Скопје
7 декември 1996

(more…)

II Клупска изложба

II Клупска изложба

Групна изложба (Клуб на љубителите на ликовната уметност при Домот на културата „Григор Прличев“ – Охрид)

 

Изложбен салон на Домот на културата „Григор Прличев“, Охрид

Мај 1984

 

(more…)