Select Page

Кака бр.2

Кака бр.2

Фанзин

Уредник: Васко Атанасоски

Скопје

Есен 1999

 

(more…)

Во чест на екологијата / Exposition hommage a l’écologie

Во чест на екологијата / Exposition hommage a l’écologie
Самостојна изложба / Solo exhibition
Киро Винокиќ – Вики / Kiro Vinokic – Viki

Салон на Македонски народен театар, Скопје / Salon of the Macedonian National Theater, Skopje
1985 (?)
(more…)

I југословенско триенале „Екологија и уметност“

I југословенско триенале „Екологија и уметност“
Осврт (кон Првото југословенско триенале „Екологија и уметност“, Марибор, ноември – декември 1980)

Автор: Владимир Величковски

 

Објавен во Ликовна уметност бр.7 (стр.91-94), Скопје

1980

(more…)