Select Page

Хроника 1987 – 1997


Хроника 1987 – 1997

Хронологија на настани од областа на македонските современи ликовни и применети уметности од 1987 – 1997

Автор: Марина Лешкова

Центар за документација при Музејот на современата уметност, Скопје

2001

 

(more…)

На конкурсот за најдобар уметнички плакат за Олимпијадата во Сеул: Прва награда за Димче Николов

На конкурсот за најдобар уметнички плакат за Олимпијадата во Сеул: Прва награда за Димче Николов
Напис
Автор: Т. Ј. ; изјава: Димче Николов

Објавен во Вечер, Скопје
12.01.1988

(more…)