Select Page

„Албанците како метафора” и „Архитектура на агресијата”

„Албанците како метафора” и „Архитектура на агресијата”
ТВ прилог (за самостојната изложба „Албанците како метафора” на Томе Аџиевски и промоција на публикацијата „Архитектура на агресијата” на Љубомир Фрчкоски и Томе Аџиевски)

ТВ А1
2002

(more…)

Медиумите и културата

Медиумите и културата
Разговор со Иван Џепароски, Катица Трајковска, Марина Костова и Јасна Франговска (од ТВ емисијата Досие „Култура” на телевзија А1 со Александра Бубевска и Sвонко Мишевски)
Подготвила: Катерина Богоева и Гордана М. Блажевска

Објавен во Утрински весник, Скопје
30.11.2001

(more…)

Културен рапорт: прилог за изложбата 9 1/2

Културен рапорт: прилог за изложбата 9 1/2 (МСУ Скопје, 3.11.1995)
ТВ прилог
Автор: Александра Бубевска; изјави: Беди Ибрахим, Драган Петковиќ, Златко Трајковски Хинки, Зоран Петровски

ТВ А1
11.1995
(more…)

Кутија со слики / Image box

Кутија со слики / Image box
Групна изложба / Group exhibition
Куратор: Небојша Вилиќ / Curator: Nebojsha Vilic

Културен центар „Мала станица“ – Скопје / Cultural Center Mala Stanica, Skopje
16.12.1994 – 19.01.1995

(more…)