Select Page

Конкурс

Конкурс
(за учество на десет кандидати од завршните класови на средните училишта на Република Македонија во предавањата и семинарите од студискиот дел на проектот „Корени и ризоми”)
Објавува: Сорос центарот за современи уметности Скопје
Објавен во Журнал, Скопје
14.05.1999

(more…)

Мајсторот од Крушево

Мајсторот од Крушево
Напис

Автор: К. Чемерска; изјави: Никола Мартиноски, Димче Коцо

Објавен во Журнал, Скопје
19.12.1970

(more…)

Богата и разновидна структура

Богата и разновидна структура
Рецензија (кон изложбата на Петар Хаџи Бошков, МСУ, Скопје, април 1969)

Автор: Глигор Чемерски

Објавен во Журнал, Скопје
19.04.1969

(more…)