Select Page

Современа македонска скулптура (од збирката на МСУ Скопје)
Групна изложба

Текст: Љубица Дамјановска

Уметничка галерија, Куманово
12 јуни 1987

 

 

 

Учесници: Абдарманов Коста, Ајтоски Славе, Андреевски Томе, Беќаровски Насо, Василев Васил, Ивановски Карадаре Александар, Конески Бранко, Лафазановски Илија, Маневски Стефан, Митриќески Боро, Николоски Борис, Попоски Дада Драган, Тодоровски Димо, Хаџи Бошков Петар, Чушков Благој

Каталог: PDF мк

 

слични содржини ☟☟☟☟